Xillio en OPEN.satisfaction lanceren Alfresco connector

Hilversum/Amersfoort, 31 augustus 2016 – OPEN.satisfaction, leverancier van ECM oplossingen, en Xillio, leverancier van het Content ETL Platform, lanceren op woensdag 7 september een connector voor het ECM-systeem van Alfresco. De connector biedt de mogelijkheid om snel en eenvoudig content (bv. documenten, users, comments, tags) uit Alfresco te exporteren, of te importeren in Alfresco. Deze nieuwe connector wordt ingezet bij integratie van Alfresco met andere content bronnen en migraties van en naar Alfresco.

Net als alle andere connectoren is de nieuwe Alfresco connector ontwikkeld op basis van Xillio’s Content ETL Platform en Alfresco web scripts. Deze web scripts bieden een RESTful API om content toe te voegen en op te halen uit de contentbron.
De Alfresco connector wordt als plug-in op Xillio’s Content ETL Platform aangeboden en kan zeer eenvoudig geconfigureerd worden. Daardoor is het geschikt voor verschillende Alfresco configuraties met diverse datamodellen. Door ondersteuning van multi-server en multi-threaded processing, werkt de connector zeer snel.

“Als specialist in Alfresco migraties bespeuren wij al langere tijd een toenemende vraag naar een eenvoudige en snelle manier om content en data vanuit Alfresco en naar Alfresco te transporteren”, aldus Silvion Moesan, Managing Partner bij OPEN.satisfaction. “Deze koppeling maakt migraties niet alleen sneller, we kunnen data vanuit Alfresco ook analyseren, eventueel ontdubbelen en versies herkennen. Dat resulteert in een sterke verbetering van de kwaliteit van de data.”

Connectors
Rikkert Engels, oprichter en CEO van Xillio, zegt: “Afgelopen maanden investeerden wij veel tijd en capaciteit in de ontwikkeling van export en import connectoren die aansluiten op ons Content ETL Platform. Zo introduceerden wij eerder dit jaar de connector met OpenText, die zeer snelle export en import van documenten van en naar OpenText mogelijk maakt. Voor al onze connectoren geldt dat zij van absolute meerwaarde zijn voor het verkrijgen van toegang tot content uit diverse content bronnen.”

Unified Data Model
Alle door Xillio ontwikkelde connectors zijn ontwikkeld op basis van het Unified Data Model (UDM). Het Unified Data Model wordt door Xillio ‘onder water’ ingezet als tijdelijk uniform datamodel dat ervoor zorgt dat verschillende content bronnen aan elkaar kunnen worden gekoppeld en de content uit die bronnen uitwisselbaar met elkaar is. Verder zorgt het ervoor dat de content bronnen heel gemakkelijk in business applicaties kunnen worden geïntegreerd.

Workshop
Op woensdag 7 september 2016 organiseert Xillio in samenwerking met partner OPEN.satisfaction een gratis kennissessie over Alfresco migraties. Hierbij wordt de Alfresco connector gedemonstreerd. Inschrijven voor deze gratis kennissessie kan via deze link.