Stage lopen bij OPEN.satisfaction

Thijs Goettsch

Voor het 3e jaar van mijn opleiding Software Development aan de Hogeschool Utrecht was ik op zoek naar een stageplek voor een half jaar. Al snel kwam ik de vacatures van OPEN.satisfaction tegen op de vacaturebank van de Hogeschool Utrecht. Ik heb meteen mijn CV en motivatie naar hen toegestuurd en al snel werd ik uitgenodigd om online op gesprek te komen. Dit was online vanwege de toen geldende corona restricties. Tijdens dit gesprek was er een goede klik en kreeg ik snel daarna te horen dat ik stage mocht lopen.

Stageopdracht: Angular en ExtJS

Thijs aan het werk in de developerskamer

Tijdens mijn stageperiode heb ik gewerkt aan een individuele opdracht en was het aan mij de taak om te onderzoeken hoe Angular componenten geïntegreerd kunnen worden in het front-end framework ExtJS. Daarvoor moest ik de geschiktheid van onderzochte integratiemethoden testen. OPEN.satisfaction wil zoveel mogelijk gebruik gaan maken van het framework Angular, maar het huidige applicatielandschap is voornamelijk gebouwd met ExtJS. In een klap een hele bestaande applicatie converteren naar Angular is niet gewenst. De mogelijkheid om het uiterlijk van de applicatie geleidelijk om te bouwen naar Angular binnen het bestaande framework zou opties kunnen bieden. Naast dat ik bezig was met mijn opdracht kon ik ook gewoon werken aan de verplichte verslagen, die vanuit de HU opgeleverd moesten worden.

Tijdens de sprint review van het scrumteam heb ik een korte demo gegeven van de eindresultaten. Het was leuk om te zien hoe sterk mijn opdracht leeft onder de andere developers, want zij toonden interesse en stelden veel vragen. Het is daarnaast tof om te weten dat mijn onderzoeksresultaten daadwerkelijk gebruikt gaan worden.

Goede sfeer

Naast dat ik veel heb geleerd en een keer echt het bedrijfsleven heb geproefd tijdens mijn stage bij OPEN.satisfaction; heb ik het vooral naar mijn zin gehad door de collega’s en mede-stagiairs. Er worden regelmatig evenementen en uitjes georganiseerd waar ook de stagiairs bij betrokken worden. Ik kan het daarom zeker aanraden om stage te gaan lopen bij OPEN.satisfaction.