Slim scannen bij WerkSaam Westfriesland

WerkSaam Westfriesland (samenwerkingsverband van 7 Westfriese gemeenten voor het uitvoeren van de participatiewet) heeft met de hulp van OPEN.satisfaction binnen twee maanden ‘Slim scannen’ ingevoerd. Bij dit project is gebruik gemaakt van Kofax Transformation Modules (KTM) voor het slim herkennen van poststukken die gedigitaliseerd worden.

WerkSaam Westfriesland maakte al gebruik van Kofax Capture, dat werd ingezet om poststukken te digitaliseren en door te voeren naar OPEN.post (postmanagement oplossing). Met KTM kan nu ook slim gescand worden naar OPEN.post. Hierbij worden velden zoals: zaakidentificatie, BSN en adresgegevens van de afzender automatisch herkend. Het resultaat: aanzienlijk minder typewerk voor de medewerker van de DIV-afdeling en een flinke kostenbesparing door het efficiëntere proces. “Na de eerste fase wordt al 85% van de metadata op een document herkend en dit scheelt enorm in DIV werkzaamheden”, aldus Marjolijn Dölle (Directeur WerkSaam Westfriesland). “Hierdoor heeft de DIV afdeling meer tijd om te controleren en monitoren in plaats van registreren”.

Nu de eerste fase van het inrichten van slim scannen is afgerond, is direct de tweede fase gestart. In de tweede fase zullen de applicaties: Exact (Boekhoudpakket) en Compass (HRM systeem) gekoppeld worden aan Kofax. Ook bij de koppeling naar deze applicaties zal gebruik gemaakt worden van de mogelijkheden die KTM biedt op het gebied van Slim scannen. WerkSaam Westfriesland is daarmee een prachtig voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met Kofax Capture en KTM.

Wilt u ook slim scannen toepassen in uw organisatie? Neem dan contact op met sales@opensatisfaction.nl of bel met Roy Strijker op het nummer 06 244 191 48. Wij helpen u graag om uw organisatie nog efficiënter te maken met Slim scannen.