Partnership tussen Xillio en OPEN.satisfaction optimaliseert Alfresco migraties

Hilversum/Amersfoort, 19 april 2016 – Xillio, expert in het transformeren, verrijken en migreren van ongestructureerde content (Content ETL), en OPEN.satisfaction, leverancier van ECM oplossingen, zijn een partnership aangegaan. Doel van het partnership is het gezamenlijk aanbieden van een intelligente connector voor Alfresco ECM migraties. Deze connector richt op eenvoudige en flexibele migraties van content naar Alfresco systemen. In de toekomst kan de connector ook content extraheren vanuit Alfresco systemen. Voorafgaand aan de import wordt de content met behulp van het Content ETL Platform van Xillio verrijkt o.a. door middel van classificatie, herstructurering en ontdubbeling, waardoor de vindbaarheid en de kwaliteit van de content wordt verbeterd. Het is tevens mogelijk om te signaleren of er wachtwoorden op content staan die mogelijk vanuit het perspectief van openbaarheid en lange termijn archivering verwijderd moeten worden.

Als onderdeel van het partnerprogramma zijn ECM-consultants van OPEN.satisfaction door Xillio getraind om efficiënt gebruik te maken van het Xillio Content ETL Platform. Dit platform omvat, naast een aantal standaard herbruikbare modules, een scripting interface waarmee ECM consultants heel eenvoudig zelf connectoren en content transformatie scripts kunnen ontwikkelen, waardoor aan iedere eis bij migratietrajecten kan worden voldaan.

“Veel organisaties beschikken over elektronische documenten die zich bevinden op verouderde systemen en netwerkschijven die tegen veelal hoge kosten decentraal worden beheerd. Deze moeten hoognodig naar een kostenefficiënt centraal beheerd platform zoals Alfresco worden gemigreerd”, aldus Silvion Moesan, Managing Partner bij OPEN.satisfaction. “Wij bezitten jarenlange kennis en ervaring op het gebied van contentmigraties en Alfresco. Samen met Xillio kunnen wij nu een soepele migratieoplossing aanbieden zonder de gewoonlijke frustraties. Hiermee wordt iedere contentmigratie eenvoudiger, betrouwbaarder en nog sneller uitgevoerd.”

“Door het partnership met OPEN.satisfaction en de nieuwe Alfresco connector hebben wij onze community verder verrijkt“, aldus Rikkert Engels, CEO en oprichter van Xillio. “Al onze partners hebben toegang tot een uitgebreide supportsite inclusief een continu groeiende set aan connectoren voor import naar en export van diverse ECM-systemen. Partners kunnen zelf ook bijdragen leveren aan deze set, door nieuwe connectoren toe te voegen of door updates. De connectoren zorgen ervoor dat elke content migratie eenvoudig, snel en voorspelbaar verloopt. Wij ondersteunen ieder bron- en doelsysteem en dat maakt ons uniek in de markt.”

Over OPEN.satisfaction
OPEN.satisfaction (OS) is een ICT dienstverlener gespecialiseerd in het adviseren, migreren, implementeren en beheren van Enterprise Content Management systemen met als primaire focus: Alfresco, HP Records Manager en Kofax.

Door de kennis van deze systemen kan OPEN.satisfaction over het gehele proces van postintake en digitalisering tot digitaal samenwerken en digitale archivering ondersteunen. Dit stelt OPEN.satisfaction in staat om op basis van de klantbehoefte een juiste klantgerichte oplossing te schetsen en daarop ondersteuning te bieden.

Naast implementatie, migraties, organisatiebegeleiding, licenties en opleidingen levert OPEN.satisfaction ook supportdiensten via een skilled supportdesk met experts die zowel kennis van Kofax , Alfresco en HP Records Manager hebben. Dit vormt de juiste combinatie voor een optimale dienstverlening richting klanten die deze systemen in een keten gebruiken. Meer informatie: www.opensatisfaction.nl.

Over Xillio
Xillio is een Nederlands hightech softwareontwikkelaar gespecialiseerd in het transformeren, verrijken en migreren van ongestructureerde content. Xillio heeft vele complexe transformatie-, optimalisatie-, en migratieprojecten uitgevoerd bij een breed scala van organisaties. Xillio zet daarvoor haar flexibele en modulaire Content ETL platform in. Organisaties kunnen met de built-in functies en bewezen plug-ins zelf eenvoudig scripts ontwikkelen of dit laten uitvoeren door de hooggekwalificeerde consultants van Xillio. Het hoofdkantoor van Xillio bevindt zich in Hilversum. Daarnaast zijn er kantoren in Amerika en Duitsland. Meer informatie: www.xillio.com.