OPEN.satisfaction op LIVE!2022

Dinsdag 28 juni is het event LIVE!2022 in het congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch. Op dit congres zijn wij aanwezig en willen je graag meer vertellen over domeingericht archiveren en je informatiehuishouding op orde brengen.

Bezoek op 28 juni LIVE!2022 en neem deel aan één van onze sessies in de middag. Via deze link kun je het inschrijfformulier opvragen en je inschrijven.

Deelsessies

Sessie 1: Domeingericht archiveren voor uw organisatie

Veel overheidsorganisaties hebben een DMS/RM waar de documenten vanuit een Zaaksysteem goed gearchiveerd worden. Dossiers en documenten worden beheerd en vervolgens tijdig vernietigd of overgebracht. Heeft u dit ook geregeld voor uw domeinapplicaties? Elke organisatie heeft namelijk meer dan 30 applicaties die documenten produceren die beheerd moeten worden en volgens de geldende selectielijsten tijdig vernietigd of overgebracht moeten worden.

Met een simpele toevoeging van een Domeingericht DMS als iArchief kunt u gerust zijn dat ook de documenten binnen de domeinapplicatie tijdig wordt vernietigd. Hiermee voldoet uw organisatie met uw domeinapplicatie ook aan de archiefwet, bent u klaar voor de AVG en kunt u overdragen naar en E-depot.

Sessie 2: Tools om uw Informatiehuishouding op Orde te krijgen

Veel overheidsorganisaties hebben een DMS/RM waar de documenten vanuit een Zaaksysteem goed gearchiveerd worden. Maar hoe gaat uw organisatie om met email archivering, archivering van tekstberichten en sociale media? Met de nieuwe archiefwet wordt de overbrengingstermijn teruggebracht van 20 jaar naar 10 jaar: heeft uw organisatie al een aansluiting op een e-depotvoorziening? Veel van dit soort vragen blijven onbeantwoord, omdat er geen goede oplossingen beschikbaar zijn.

Tijdens deze sessie demonstreren wij wat er al wel mogelijk is en hoe uw organisatie met kleine stappen bovenstaande vragen met een gerust hart kan beantwoorden.