OPEN.satisfaction & Hogeschool Utrecht

Ook dit jaar is OPEN.satisfaction betrokken bij de studie Information Engineering van de Hogeschool Utrecht. Tweedejaarsstudenten zullen de komende maanden kennismaken met de vele toepassingen die Alfresco als Open Source Enterprise Content Management System te bieden heeft. OPEN.satisfaction managing partner Silvion Moesan gaf maandagmiddag 10 februari de aftrap van het nieuwe semester door het geven van een gastcollege. Voor het derde jaar op rij gaan studenten de uitdaging aan om een applicatie te ontwikkelen met Alfresco.

Efficiënte informatiesystemen
Moesan ging uitgebreid in over de mogelijkheden van Open Source Software en het belang van Enterprise Content Management (ECM). Het ontbreken van efficiënte informatiesystemen zorgt er nu voor dat de werknemer te veel tijd kwijt is met het zoeken naar de juiste informatie. Vervolgens zoomde hij in op de vele mogelijkheden en toepassingen die Alfresco op dit terrein te bieden heeft. Tot slot belichtte Moesan tijdens het college enkele organisaties die de applicaties van Alfresco al succesvol in hun bedrijfsvoering hebben toegepast.

ECM-specialisten van de toekomst
OPEN.satisfaction zal de komende periode een groep studenten van de Hogeschool Utrecht  begeleiden bij de ontwikkeling van een applicatie met Alfresco.  Volgens Silvion Moesan zijn deze studenten de ECM-specialisten van de toekomst. “Wij vinden het belangrijk om ze hierbij op weg te helpen door kennis die we op doen uit de praktijk te delen met studenten. De samenwerking tussen de Hogeschool en OPEN.satisfaction brengt theorie en praktijk  op een mooie manier bij elkaar. Wij vullen elkaar erg goed aan!” Ook Hogeschool Utrecht docent Henk van de Ridder is zeer te spreken over de samenwerking. “OPEN.satisfaction heeft de studenten veel kennis en ervaring te bieden en geeft ze een goede kijk op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het een bedrijf waar studenten een leerzame stage kunnen lopen en goed begeleid worden.”