Mijn derdejaarsstage als developer

Corné van Barneveld 

Mijn derdejaarsstage bij OPEN.satisfaction was een goede ervaring voor mij als student software development en ik heb veel mogelijkheden gekregen om mij te ontwikkelen binnen het bedrijf.  

Zoektocht 

Tijdens mijn zoektocht naar een stage heb ik meerdere bedrijven benaderd. Naar aanleiding van een gesprek met OPEN.satisfaction op de georganiseerde stagemarkt van de Hogeschool Utrecht, werd ik uitgenodigd voor een gesprek op locatie in Amersfoort. Dit gesprek was een succes, want ik was aangenomen als stagiair! 

Collega’s zijn behulpzaam, er was altijd wel een collega beschikbaar om mij te helpen.
Ook was het erg gezellig op zowel het personeelsuitje als de kerstborrel.

Corne van Barneveld

Stageopdracht 

Mijn eindpresentatie voor collega’s tijdens de lunch

De stageopdracht betrof het onderzoeken van en bijdragen aan de doorontwikkeling van een koppeling tussen een product van OPEN.satisfaction en het Platform Open Overheidsinformatie (PLOOI). Met deze koppeling kunnen de klanten van OPEN.satisfaction informatie rechtstreeks vanuit het DMS actief openbaar maken. Klanten hebben een grote interesse in het product waaraan ik werkte tijdens mijn stage. Het was dus geen fictieve opdracht die achteraf in de prullenbak belandt. Dit maakte het extra leuk om mijn stageopdracht met een ruim voldoende te kunnen afronden. 

Prettige samenwerking 

Gedurende mijn stage heb ik deelgenomen aan het Scrum proces binnen het bedrijf. Dit heeft mij veel mogelijkheden gegeven om te communiceren met collega’s en om op de hoogte te zijn van de werkzaamheden van alle andere developers. Bovendien zijn collega’s erg behulpzaam, want als ik tegen problemen aanliep was er altijd wel een collega beschikbaar om mij te helpen. Ook was het erg gezellig op zowel het personeelsuitje als de kerstborrel. 

Aanrader! 

Ik zou het zeker aanraden om een stage bij OPEN.satisfaction te doen, omdat het een goede gelegenheid is om ervaring op te doen en vaardigheden te ontwikkelen in een professionele omgeving. Persoonlijk zal ik de komende tijd nog werkzaamheden verrichten bij OPEN.satisfaction, maar dan niet als stagiair, want ik ben aangenomen als junior developer!