Lessons learned: Alfresco DevCon 2019

Van 29 tot en met 31 januari vond Alfresco Devcon plaats. Alfresco Devcon is het jaarlijks conferentie voor developers die met Alfresco werken. Met een grote groep developers hebben wij dit evenement bijgewoond. Tijdens deze dagen is er gesproken over de nieuwe ontwikkelingen, hebben we gezien wat andere developers hebben gebouwd en hebben we gehoord wat de nieuwe mogelijkheden zijn binnen Alfresco.

”Deze Alfresco Devcon stond ook in het teken van de nieuwste release van Alfresco, Alfresco 6. Er gaat met deze release vrij veel veranderen voor developers, maar ik ben gerustgesteld dat een upgrade bij onze klanten vrijwel hetzelfde blijft werken als nu.” Aldus Marijke Hospes, Java Developer bij OPEN.satisfaction.

Waar ontwikkeling in blijft, is het Alfresco Application Development Framework (ADF). Met ADF kunnen developers op een eenvoudige manier een customized front-end applicatie bouwen. Tijdens Devcon werden hier ook voorbeelden van getoond en nieuwe mogelijkheden besproken.

Nieuwe technologische ontwikkelingen als machine learning en object- en gezicht herkenning zijn flink in opkomst. Meerdere bedrijven zijn aan het kijken om hoe dit toegepast kan worden binnen Alfresco. Dit zou gebruikt kunnen worden om documenten te anonimiseren, een hot-topic binnen de Europese privacywetgeving (GDPR/AVG).

Ook dit jaar was er niet alleen oog voor nieuwe technologieën en ontwikkelingen, maar waren er ook sessies gewijd aan onderwerpen die langer bestaan bij Alfresco. Er waren sessies over het onderhouden van de database die van belang is voor de performance van Alfresco.

“Er kan teruggekeken worden op zeer leerzame dagen, waarbij wij de opgedane kennis zullen gaan gebruiken in de doorontwikkeling van onze producten”, aldus Hospes.